"The world belongs to Charlie" : representation of women in Revlon's advertising - Kääriäinen, Pauliina (2018)
Representaatiot mediassa vaikuttavat ajatuksiimme, arvoihimme ja käyttäytymiseemme. Kielenkäytön kautta media rakentaa ymmärrystämme esimerkiksi siitä, mitä on olla nainen tai mies. Mainokset ovat osa jokapäiväistä elämäämme ja sen takia tärkeä tutkimuskohde. Erityisesti meikkimainokset, jotka sisältävät usein kuvia naisista ja joiden oletettu kohdeyleisö ovat naiset, ovat tärkeää aineistoa naiskuvaa sekä naiseuden representaatiota tutkittaessa.