Optical measurement of virtual reality headset performance - Kapanen, Sakari (2018)
Virtuaalitodellisuussilmikoiden päänseurantajärjestelmän suorituskyvyn mittaamista varten kehitettiin mittausmenetelmä ja sulautettu kameramoduuli. Kyse on päästä päähän mittauksesta (engl. end-to-end measurement), jossa robotti liikuttaa silmikkoa ja kamera mittaa sisällön muutoksia näytöllä. Tavoitteena on optisesti mitata päänseurantajärjestelmän tarkkuutta kuvaamalla näytön sisältöä näytön virkistykseen tahdistettuna. Työssä keskityttiin kameramoduulin ja siihen liittyvien konenäköalgoritmien kehittämiseen.