Kehonkoostumuksen yhteys pitkäikäisyyteen - Reponen, Jaana (2018)
Rasvamassa, lihasmassa ja niiden suhde elimistössä kuvaavat henkilön terveydentilaa ja elämäntapoja, kuten fyysistä aktiivisuutta. Ylipainon ja alipainon tiedetään lisäävän kuolemanriskiä, mutta kehonkoostumuksen yhteydestä pitkäikäisyyteen on vähemmän tietoa. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kehonkoostumuksen yhteyttä pitkäikäisyyteen.