Wastewater organic matter characterization with HPSEC : simultaneous fluorescence and UV detection - Jokela, Salla (2018)
Jäteveden orgaaninen aines koostuu hyvin kompleksisista orgaanisista yhdisteistä, kuten luonnollisesta orgaaninen aineksesta ja liukoisista mikrobituotteista. Tavallisessa biologisessa jätevedenpuhdistuksessa nämä päätyvät vastaanottavaan vesistöön. Veden orgaaninen aines tekee jätevedenpuhdistuksesta haastavaa ja aiheuttaa osittain tuntemattoman riskin vesiympäristön tilalle ja veden jatkokäytölle.