English teachers’ motives for joining teaching specific Facebook groups and the perceived usefulness of them - Vesala, Vera (2018)
Erilaiset sosiaaliset mediat ja niiden käytön laajeneminen on ollut yksi suurimmista puheenaiheista teknologian saralla viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Suurin ja eniten käyttäjiä keräävä sosiaalisen median kanava nykypäivänä on Facebook. Alusta onkin herättänyt suurta kiinnostusta myös koulutuksen ja opetuksen tutkimuksen saralla. Suurin osa aiemmin tehdystä tutkimuksesta on keskittynyt Facebookin soveltuvuuteen opetusalustana, opiskelijoiden väliseen kommunikointiin sekä kuinka opettajan Facebookin käyttö vaikuttaa hänen uskottavuuteensa. Täten opettajien välistä kommunikointia Facebookissa ei ole juurikaan tutkittu.