Käyttöjärjestelmäarkkitehtuurien vertailu virtuaalikoneissa suoritettavien pilvipalveluiden näkökulmasta - Tuononen, Juuso (2018)
Pilvipalvelut ovat nykyään suosittuja, ja ne voidaan toteuttaa käyttäen järjestelmävirtuaalikoneita. Näissä virtuaalikoneissa käytetään usein jotakin käyttöjärjestelmää. Tämän kandidaatintutkielman tavoitteena oli selvittää mikä käyttöjärjestelmäarkkitehtuuri olisi pilvipalveluille sopivin. Tutkimusmenetelmänä käytettiin pienimuotoista kirjallisuuskatsausta. Yksiydinarkkitehtuuri vaikuttaa parhaimmalta käyttöjärjestelmäarkkitehtuurilta uusille pilvipalveluille. Lisäksi huomattiin, että käyttöjärjestelmille tarvittaisiin uusi luokittelu ja käyttöjärjestelmäarkkitehtuureita tutkittaessa tietokonelaitteiston toiminnan tunteminen on tärkeää.