Value co-creation in digital services : case study on weight training and coaching within it - Häkkinen, Niko (2018)
Tämä maisterin tutkielma käsittelee arvon yhteisluomista digitaalipalvelukontekstissa, jonka kohdealueena on painoharjoittelu ja painoharjoitteluvalmennuspalvelut. Teoreettisena viitekehyksenä tutkimuksessa käytetään arvon yhteisluontiin kuluttajatietojärjestelmissä (CIS) keskittyvää mallia, jonka kautta pyritään tapaustutkimusmenetelmin ymmärtämään painoharjoitteluharrastajille ja -valmentajille (n=20) tärkeitä ominaisuuksia ja arvoja, joita kyseiset ominaisuudet erinäisten seurausten kautta palvelevat. Tutkimuksen tavoitteena on tunnistaa arvon yhteisluomisen eri osa-alueet edellä kuvatussa kontekstissa. Tutkimuksen tuloksista huomataan henkilökohtaisen kehityksen ja terveyden olevan keskeisiä arvoja yksilölle, joka hyödyntää digitaalisia palveluita painoharjoittelussaan. Lisäksi huomataan, että yleinen käytännöllisyys ja sosiaalisuus kyseisessä digitaalipalvelukontekstissa ovat käyttäjille tärkeitä arvoja. Huomataan, että tietyt ominaisuudet palvelevat enemmän utilitaristisia arvoja kuten yleinen käytännöllisyys, kun taas toiset ominaisuudet palvelevat enemmän hedonisia arvoja kuten hauskuus.