« Travaillez pour être meilleure, pas plus fit » : analyse de la présentation de soi dans le blog de sport Graine de Sportive - Kivimäki, Karoliina (2018)
Tutkielman aiheena on ranskalaisen urheilublogi Graine de Sportiven kirjoittajan Marien itsestään luoma kuva. Marie kertoo blogissaan, että hänen bloginsa tavoitteena on kertoa naisurheilusta naistenlehtien näkökulmasta poikkeavalla tavalla. Ruth Amossyn mukaan kielenkäyttäjän itsestään luoma kuva (ransk. la présentation de soi) perustuu jo olemassa oleviin malleihin myös silloin kun yhtä, selkeää aikaisempaa mallia ei ole olemassa. Tämä on Marienkin tilanne, sillä hän kertoo blogissaan avoimesti haluavansa omilla teksteillään erottua naistenlehtien tavasta käsitellä urheilua. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisiin malleihin kuva Mariesta blogin kirjoittajana tukeutuu ja mistä malleista se irtisanoutuu.