Hellä huolenpitäjä vai uupuva uhri - korpusanalyysi äiti-sanan kollokaateista - Suhonen, Ella (2018)
Tässä tutkielmassa tarkastelen äiti-sanan kollokaatteja ja niiden ilmaisemia äitiyden teemoja Suomi24-keskustelufoorumilla. Tutkimukseni on ajankohtainen sosiaalisessa mediassa käytävien sukupuolirooleihin liittyvien keskustelujen valossa. Äitiyttä ja äitejä on tutkittu paljon eri tieteenaloilla, mutta kielitieteellistä tutkimusta äiti-sanan merkityksestä ei ole tehty aiemmin.