Opetusvideoiden käyttäminen ammatillisessa koulutuksessa - Pirnes, Teppo (2018)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena on tutkia opetusvideoiden käyttämistä toisen asteen ammatillisten perustutkintojen opetuksessa. Tutkimuksessa selvitetään kuinka opiskelijat kokevat videoiden käyttämisen opetuksessa. Lisäksi tutkitaan opettajien mielipiteitä videoiden hyödyntämisestä opetuksessa ja onko heillä osaamista ja motivaatiota oman video-opetusmateriaalin tuottamiseen. Tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin kahtena erillisenä kyselytutkimuksena ja tutkimusmenetelminä olivat kvantitatiivinen ja kvalitatiivinen tutkimus. Tutkimuksen tulosten mukaan sekä opiskelijat, että opettajat suhtautuivat myönteisesti videoiden käyttämiseen opetuksessa ja heillä oli myös kokemuksia videoiden opetuskäytöstä. Opettajat uskoivat, että opetusvideot saavat jatkossa suuremman merkityksen opetusmenetelmien joukossa. He olisivat halukkaita myös itse tuottamaan opetusvideoita mutta heillä ei ole riittävää osaamista niiden tekemiseen.