Palkka-avoimuuden kokemus työyhteisössä - Arffman, Tanja (2018)
Palkka-avoimuus on ajankohtainen, mutta vähän tutkittu viestinnän aihealue. Palkka-avoimuudella voidaan vaikuttaa palkkatietämyksen lisääntymiseen, ja siten palkkasyrjintään ja palkkaoikeudenmukaisuuteen. Näin ollen palkka-avoimuudella voidaan lisätä myös työtyytyväisyyttä. Viestintä on olennainen työkalu työyhteisön avoimuuden ja palkka-avoimuuden rakentamisessa.