Autismi asuu meillä : äidin kokemukset sopeutumisesta lapsen autismidiagnoosin jälkeen - Purojärvi, Joonas (2018)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tuoda esiin äidin kokemuksia oman lapsen saamasta autismidiagnoosista sekä muuttuneeseen elämäntilanteeseen sopeutumisesta. Uuteen elämäntilanteeseen sopeutumista lähestytään lapsen autismidiagnoosin synnyttämien rasitustekijöiden sekä sopeutumista edistävien voimavaratekijöiden kautta. Jako rasitustekijöihin ja voimavaroihin pohjautuu Pattersonin ja McCubbinin Kaksois-abcx-malliin (Patterson & McCubbin 1983).