PK-yritysten kybervalmius - Matilainen, Juhani (2018)
Pienet ja keskisuuret yritykset joutuvat yhä enenemissä määrin kyberhyökkäyksen kohteeksi. PK-yrityksen päätöksenteko keskittyy yrityksen toimitusjohtajalle ja häntä avustaville avainhenkilöille, joiden tietämys ei aina riitä kattamaan yrityksen kyberturvallisuutta. Johtuen pienestä henkilöstömäärästä ja suurista suhteellisista koulutuskustannuksista, PK-yritykset suhtautuvat epäröiden henkilöstön kouluttamiseen kyberturvallisuuden alalla. Kyberturvallisuuden näkökulmasta PK-yritystä uhkaavat useat eri toimijat, joiden motiivit ja toimintatavat vaihtelevat. Yleisimpinä hyökkäystapoina ovat tietojenkalasteluviestit, erilaiset huijausyritykset sekä haittaohjelmat. Pystyäkseen vastaamaan uhkiin, on yrityksen tunnistettava tietoturvapoikkeamat ja suhtauduttava niihin niiden vaatimalla vakavuudella. Yrityksen on tunnistettava sille tärkeät hyödykkeet ja suojattava ne niiden kriittisyyden mukaisesti. Samalla yritykseltä vaaditaan tietoturvallisen työskentelyn mahdollistamiseksi johdon tukea, johdonmukaista tiedottamista sekä jatkuvaa kouluttamista tietoturva-asioissa.