Opiskelijoiden suurimmat haasteet Haskell-ohjelmointikielen tyyppijärjestelmän kanssa - Keveri, Matias (2018)
Haskell-ohjelmointikielellä opetettavalla funktio-ohjelmoinnin johdatuskurssilla oppilaat kohtaavat useita haasteita. Näistä yleisimmät liittyvät usein kielen syntaksiin tai tyyppijärjestelmään. Tämä tutkielma keskittyy oppilaiden haasteisiin Haskellin tyyppijärjestelmän kanssa laajentaen aiempaa tutkimusta tyyppeihin liittyvistä haasteista. Tavoitteena on tunnistaa oppilaiden yleisimmät virheet, haasteet ja väärinkäsitykset tyyppeihin liittyen analysoimalla automaattitehtävistä kerättyä aineistoa. Analyysi keskittyy tyyppien ymmärrystä testaaviin tehtäviin, joista saatavien havaintojen pohjalta opetusta voidaan keskittää haasteellisimpiin tyyppijärjestelmän osa-alueisiin.