Elevers och lärares upplevelser av ökad fysisk aktivitet i form av pulspass under skoldagen - Enkvist, Janina (2018)
Syftet med min Pro gradu -avhandling var att redogöra för elevers och lärares upplevelser av ökad fysisk aktivitet, i form av pulspass, på Sursik skola i Österbotten. En av målsättningarna var att ta reda på om pulspass upplevs öka koncentrationsförmågan och främja skolframgången hos eleverna. Därtill undersöktes hur pulspass fungerar i skolvardagen samt eventuella utvecklingsförslag för framtida pulsprojekt. Pulsprojekt är ett försök, av många, att öka elevernas fysiska aktivitet under skoldagen.