"Make America Great Again" : a rhetorical analysis of campaign and presidential speeches by Donald Trump in 2016-2017 - Lahti, Yannick (2018)
Tässä pro gradu –työssä tavoitteena on kuvata ja selittää Yhdysvaltojen 45:nnen presidentin, Donald Trumpin poliittista retoriikkaa hänen presidentinvaalien sekä presidenttikauden aikaisia puheitaan analysoimalla. Aihetta tutkittiin dramatistisen teorian tarjoamien pääkäsitteiden kautta ja se toteutettiin tekstipohjaisena retorisena analyysinä. Analyysistä saatuja tuloksia peilattiin tulosten pohdintavaiheessa dramatistisen teoriataustan lisäksi myös yleiseen poliittiseen viestintään, presidentti-ja kampanjaretoriikkaan sekä populismiin. Tutkielman aineisto koostui kuudesta Donald Trumpin pitämästä virallisesta puheesta ajalta 31.8.2016-28.2.2017.