Die nonverbale Kommunikation im Video der Markenkampagne ‚Partner fürs Leben' von Volkswagen - Gotthilf, Malka (2018)
Tämä kandidaatintutkielma käsittelee nonverbaalista viestintää Volkswagenin mainoskampanjan ‚Partner fürs Leben’ videossa. Kampanja on peräisin vuodelta 2016 ja sen taustana on vuoden 2015 päästöskandaali, jonka vuoksi Volkswagenin maine laski hurjasti. Pelastaakseen maineensa, Volkswagen-konserni aloitti suuren mainoskampanjan, jossa huomion keskipisteenä ensimmäistä kertaa Volkswagenin mainoshistoriassa on ihminen, eikä auto. Kampanjan tarkoituksena on kertoa, että Volkswagenin autot ovat ikään kuin perheenjäseniä, jotka tukevat kuluttajaa hänen koko elämänsä ajan, ja tärkeimpänä vaikutuskeinona tässä yhteydessä käytetään nonverbaalista viestintää.