Learners’ opinion on their English pronunciation formation - Roivainen, Sanna (2018)
Globalisoituvassa maailmassamme on entistä tavallisempaa kohdata ihmisiä vieraista maista ja kommunikoida heidän kanssaan vieraalla kielellä. Koska englanti on tällä hetkellä läntisen maailman lingua franca, on se usein tällaisissa kohtaamisissa käytetty kieli. Ääntämisen oppimisella on suuri rooli näissä vieraskielisissä kohtaamisessa, koska ensivaikutelmaan vaikuttaa ulkoisten tekijöiden lisäksi myös ihmisen tapa ja taito puhua.