Kerberoitu NFSv4-protokolla Jyväskylän yliopiston Linux-työasemaympäristössä - Olkinuora, Petteri (2018)
NFS-protokollaa käytetään Linux-tietokoneiden väliseen tiedostojen jakoon. NFS-protokolla on perinteisesti ollut tietoturvan kannalta ongelmallinen ja se soveltuu huonosti moderneihin avoimiin verkkoihin, joissa vaaditaan käyttäjäntunnistusta, tiedon salausta ja tiedon eheyden tarkistamista. Kerberoitu NFSv4-protokolla on NFS-protokollan tietoturvallinen uudempi versio, joka tukee näitä ominaisuuksia. Tässä tutkimuksessa esitellään Jyväskylän yliopistossa käytössä olevaa NFSv4-protokollan teknistä toteutusta.