Taide teknologisoituvassa yhteiskunnassa : Herbert Marcusen taidefilosofian näkemyksistä 2010-luvulla - Mattila, Aki (2017)
Tutkielma käsittelee sitä, miten Frankfurtin kriittiseen koulukuntaan kuulunut filosofi Herbert Marcuse näkee taiteen aseman teknologisoituvassa yhteiskunnassa. Tutkielmassa keskitytään tarkemmin Marcusen ajatukseen taiteesta todellisuuden muotona. Miten se on sovellettavissa 2010-luvulla virtuaalitodellisuusympäristössä?