Yläkouluikäisten nuorten luontoliikunta - Häyhä, Hilla (2017)
Luonnossa liikkuminen ja sen hyödyt ovat olleet viime aikoina suosittu tutkimuskohde. Nuorten luontoliikunnan harrastamista ei kuitenkaan ole juurikaan tutkittu. Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena on selvittää, millä eri tavoilla yläkouluikäiset nuoret liikkuvat luonnossa ja miten he kokevat luonnossa liikkumisen. Millaisia merkityksiä nuoret antavat luonnossa liikkumiselle? Lisäksi tarkastellaan, millaiset luonnonympäristöt ja mitkä luontoliikunnan muodot houkuttelevat yläkouluikäisiä liikkumaan luonnossa.