Kansainvälisen fuusion jälkeisen IT-integraation menestystekijät : tapaustutkimus - Staf, Tomi (2018)
Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, että mitkä tekijät vaikuttavat positiivisesti kansainvälisen fuusion jälkeiseen IT-integraatioon. Tutkimuksessa selvitettiin menestystekijöitä fuusion jälkeistä integraatioprosessista IT-integraation ja organisaatiokulttuurin näkökulmista. Tutkimuskysymys oli se, että: Mitkä tekijät vaikuttavat IT-integraation onnistumiseen kansainvälisen yritysoston jälkeen? Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja empiirinen osuus tapaustutkimuksena. Kvalitatiivisen tapaustutkimuksen aineisto kerättiin puolistrukturoitujen teemahaastatteluiden avulla ja aineiston analysoitiin teemoittelun avulla. Yksilöhaastattelut toteutettiin kohdeyrityksessä niille avainhenkilöille, jotka olivat mukana integraatioprosessissa kansainvälisen fuusion jälkeen. Kirjallisuuskatsauksen perusteella luotiin kolme teemaa, minkä perusteella haastattelurunko rakentui. Nämä kolme teemaa ovat: IT-integraation menestystekijät, IT-strategia ja yrityskulttuurien integraatio. Näiden kolmen teeman ympäriltä tutkittiin niitä tekijöitä, jotka vaikuttavat fuusion jälkeisen integraatioprojektin onnistumiseen. Tutkimuksessa havaittiin, että tietojärjestelmän laadulla, yksilöiden osaamisella, sopivan kokoisella projektitiimillä, johdon tuella ja hyvin laaditulla integraation suunnitelmalla voidaan vaikuttaa positiivisesti IT-integraation onnistumiseen. Kansainvälisen fuusion jälkeiselle integraatioprojektille haasteita asettavat eroavaisuudet organisaatiokulttuurissa ja heikosti luotu integraatiosuunnitelma. Tutkimustulokset osoittavat, että tehokas organisaatiokulttuurien integraation hallinta fuusion jälkeisen integraatioprosessin aikana vaikuttaa positiivisesti IT-integraation onnistumiseen.