Leikistä musiikilliseen keksimiseen : improvisointi musiikin esi- ja alkuopetuksessa - Kivimäki, Vilma (2018)
Tarkastelen tutkielmassani musiikillista improvisointia osana esi- ja alkuopetusta erityisesti leikkipedagogiikan näkökulmasta. Olen kiinnostunut luovuuskasvatuksesta lapsen kehityksen ja oppimisen tukena. Tarkastelen erityisesti esi- ja alkuopetusta siksi, että valmistun musiikin aineenopettajan ammatin lisäksi luokanopettajaksi. Ikärajaus on mielestäni kiinnostava lapsen kehityksen kannalta: kuinka opetuksessa voitaisiin hyödyntää lapsen iälle luonnollisia piirteitä kuten taipumusta spontaaniuteen ja leikkiin? Lisäksi olen kiinnostunut selvittämään, kuinka opetus ja oppimateriaalit vastaavat luovuuskasvatuksen vahvaa painotusta vuoden 2014 opetussuunnitelmassa.