Kuudesluokkalaisten vertais- ja ystävyyssuhteet sosiaalisessa mediassa - Ustinov, Samuli (2017)
Sosiaalinen media kuuluu lähes poikkeuksetta jollakin tapaa tämän päivän lasten ja nuorten päivittäiseen elämään. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tarkastella sosiaalista mediaa alakoulun kuudesluokkalaisten vertais- ja ystävyyssuhteiden näkökulmasta. Tarkoituksena on selvittää, miten kuudesluokkalaiset käyttävät sosiaalista mediaa vertais- ja ystävyyssuhteidensa rakentamisessa sekä millainen merkitys sosiaalisen median käytöllä on näille suhteille. Tutkimuksen lähtökohtana on erityisesti havainnot ja näkemykset siitä, että sosiaalisella medialla on oma roolinsa tämän päivän lasten ja nuorten sosiaalisissa suhteissa ja niiden rakentumisessa.