Effectiveness & the role of social media in a small organization's strategy in the personal training industry - Haapasalmi, Riina; Jussila, Joonatan (2018)
Ihmisten kiinnostus omaa hyvinvointia sekä fitness-alaa kohtaan ovat kasvaneet viimeisten vuosikymmenten aikana. Kysyntä personal trainereille on nousussa, ja itse ala kasvattaa suosiotaan koko ajan. Samaan aikaan sosiaalinen media on noussut vahvaksi osaksi ihmisten jokapäiväistä elämää. Nykyisin sosiaalista mediaa ei käytä vain kuluttajat, vaan monet organisaatiot ovat myös oppineet hyödyntämään sen tarjoamia mahdollisuuksia. Sosiaalinen media on mahdollistanut uudenlaisen tavan organisaatioille kommunikoida kuluttajien kanssa, mikä on tuonut organisaatiot ja kuluttajat lähemmäksi toisiaan. Monet organisaatiot eivät kuitenkaan tiedä, kuinka hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Tarkastelemme tässä tutkimuksessa sosiaalisen median tehokkuutta, sen asemaa yrittäjän strategiassa sekä sen tarjoamia kilpailuedun muotoja personal training -alalla. Sekä personal training -ala että sosiaalinen media ovat ajankohtaisia teemoja nykyyhteiskunnassamme, ja tarkoituksemme on tutkia, miten personal trainerit kokevat sosiaalisen median hyödyntämisen ja kuinka tärkeä osa se on heidän liiketoimintaansa, niin taloudellisesti kuin strategisesti. Haastattelimme tutkimustamme varten yhdeksää lisensoitua personal traineria. Tu-loksemme tukevat aiempaa tutkimustietoa siinä mielessä, että sosiaalinen media on tärkeä työkalu fitness-alalla muun muassa kuluttajien tavoittamisessa. Aiempaa tutkimusta personal trainereiden sosiaalisen median käytöstä ei kuitenkaan ole Suomessa tehty. Tutkimuksestamme selvisi, että personal trainerit pitivät sosiaalista mediaa tärkeänä liiketoiminnalle asetettujen tavoitteiden saavuttamisen kannalta. He myös käyttivät sosiaalista mediaa kilpailuedun saavuttamiseksi sekä näkivät sen kannattavana sijoituksena.