Fysioterapeuttien itsearvioidut näkemykset taidon osaamisesta akuuttisairaalassa - Kleovoulou, Maiju (2018)
Taitoa tarvitaan, kun sovelletaan tietämystä käytännössä, kuten ongelmien ratkaisussa ja teh-tävien suorittamisessa. Taidot opitaan toistojen ja harjoittelun kautta. Fysioterapeutin ydin-osaaminen kuvastaa ammatillisen tiedon ja taitojen soveltamista fysioterapeutin työssä. Euro-pean Commission (2017) on tehnyt eurooppalaisen tutkintojen viitekehyksen (EQF), jossa on nostettu esille eri tasoisissa tutkinnoissa tarvittavat tiedot, taidot ja vastuut. Fysioterapia on viitekehyksen tasolla kuusi, jonka mukaan tulee hallita ”edistyneet taidot, joita vaaditaan mo-nimutkaisten ja ennalta arvaamattomien ongelmien ratkaisemiseksi työssä”.