Suomalaisten ohjelmistoyritysten kumppanuussuhteet - Nousiainen, Riku (2018)
Ohjelmistoliiketoiminta eroaa perinteisestä valmistusliiketoiminannasta usein eri tavoin, sillä ohjelmistoliiketoiminnassa kaupankäynnin kohteena ovat ohjelmistot ja niihin liittyvät palvelut. Ohjelmistot ovat aineettomia, korkean katteen tuotteita, joita voidaan kopioida ja jaella kansainvälisille markkinoille matalin kustannuksin Internetin välityksellä. Ohjelmistoyritykset toimivat nykyään yleensä osana ohjelmistoekosysteemejä, joissa yritykset samanaikaisesti täydentävät toistensa kyvykkyyksiä sekä kilpailevat keskenään. Ohjelmistoekosysteemeissä toimivien yritysten menestyminen riippuu koko ohjelmistoekosysteemin menestyksestä. Tämän takia ohjelmistoekosysteemit ovat nykyään tärkeä osa-alue ohjelmistoyritysten kilpailuympäristöä tarkastellessa.