Influencer relations : the changing media landscape and the upraise of new media influencers - Pekkala, Pia (2018)
Mediamaisema muuttuu yrityskeskeisestä mallista kohti yleisökeskeisempää mallia, joten yritysten ja brändien tulisi vastata markkinoinnillaan sekä viestinnällään tähän tarpeeseen. Keskiössä tulisi olla dialogi yleisön kanssa ja käyttäjälähtöistä sisältöä tulisi arvostaa entistä korkeammalle. Vertaisten tuottama sisältö koetaan luotettavana ja sosiaalisen median vaikuttajista on muodostunut nykypäivän mielipidevaikuttajia. Tämän tutkimuksen tarkoitus on selvittää, kuinka kasvava vuorovaikutus suoraan brändin ja yleisön välillä vaikuttaa brändin viestintään sekä markkinointiin ja millaisia uusia mahdollisuuksia se tuo mukanaan. Uusista mahdollisuuksista lähempään tarkasteluun on otettu vaikuttajamarkkinointi. Myös mahdollisuuksia sitouttaa yleisöä vaikuttajien kautta tutkitaan.