"Nää päivittäiset kohtaamiset - ne on ilman muuta tärkeimmät". : vuorohoidon työntekijöiden kuvauksia yhteistyöstä lasten vanhempien kanssa - Kosonen, Päivi (2018)
Suomalaisessa varhaiskasvatusjärjestelmässä lasten vanhempien sekä varhaiskasvatuksen työntekijöiden välinen yhteistyö on keskeisellä sijalla. Koko yhteiskunnan muuttuessa yhä enemmän 24/7 taloudeksi aiheuttaa se perheiden lastenhoitojärjestelyille ja sitä kaut-ta varhaiskasvatusjärjestelmän kehittämiselle paineita. Suomalaisen varhaiskasvatusjär-jestelmän yksi osa on vuorohoito, joka yrittää vastata omalta yhteiskunnan muutoksiin. Vuorohoitoa on herätty tutkimaan vasta viime vuosina ja on tärkeää saada tietoa sen asettamista rajoituksista ja mahdollisuuksista.