Magnetismin käsittely yläkoulun oppikirjoissa - Senttula, Jaakko (2018)
Oppikirjat ohjaavat suuresti opettajien valintoja opetuksessa. Tästä syystä on tärke ää, että oppikirjoja tutkitaan ja päivitetään vastaamaan nykyaikaista opetussuunnitelmaa. Tässä tutkimuksessa on tutkittu neljän yläkoulun oppikirjan magnetismin käsittelyä. Magnetismi on tärkeä fysiikan ala, sillä siihen liittyy paljon luonnon ilmi öitä ja teknologian sovelluksia. Erityisesti kirjoista tutkittiin, kuinka ne vastaavat tunnettuihin virhekäsityksiin. Havaittiin, että virhekäsityksiin voisi vastata paremmin ja jotkin kohdat kirjoista voivat jopa edistää joidenkin virhekäsityksien syntymist ä. Kirjojen rakenteen vertailussa käytettiin apuna käsitekarttoja. Käsitekartoista huomattiin,