Characteristics of public sector IT-projects - Kauppinen, Jani (2018)
Organisaatiot jaetaan usein julkisiksi ja yksityisiksi. Talous jaetaan myös julkiseksi ja yksityiseksi sektoriksi. Ei ole yksimielisyyttä siitä, onko sektorien välillä merkittäviä eroja niissä toimimisen kannalta. Jos tällaisia eroja on olemassa, ne voivat vaikuttaa haitallisesti esimerkiksi menetelmien siirrossa sektorien välillä. Jotkin menetelmät, kuten ketterät menetelmät, ovat osoittaneet toimivuutensa yksityisellä puolella, mutta niitä ei ole tutkittu julkisessa kontekstissa. Tästä huolimatta niiden käyttö on aloitettu julkisella puolella niiden onnistuvuuden tuoman houkuttelevuuden ansiosta. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää julkisen sektorin informaatioteknologisten projektien piirteitä, jotta niiden huomiointi onnistuu menetelmien räätälöinnissä. Tutkimus toteutetaan kirjallisuuskatsauksena. 15 piirrettä löydetään, joista 11 vähintään kahdesti mainittua analysoidaan tarkemmin. Piirteiden väliset yhteydet selvitetään, ja niistä luodaan kokonaiskuva. Piirteiden joukot, joissa kaikki piirteet liittyvät toisiinsa, selvitetään. Näiden joukkojen kautta yksittäisten piirteiden merkitys monimutkaisessa verkostossa selkenee, ja julkisella sektorilla vaikuttavia korkeamman tason monitekijäisiä ilmiöitä saadaan selville. Tutkimuksen tuloksia, rajoitteita ja jatkotutkimusaiheita analysoidaan.