SpringCon : a collaborative teaching material package for EFL teaching in grades 7-9 - Holm, Reeta (2018)
Yhteistoiminnallisuus on alati läsnä arjessamme, niin työssä, koulussa, kuin vapaa-ajallakin. Yhteistyökykyisyys onkin yksi tärkeimmistä taidoista, tämän päivän yhteiskunnassamme. Siksi on tärkeää, että tätä taitoa harjoitetaan jo kouluikäisenä, mistä kertookin Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (POPS 2014) lukuisat maininnat vuorovaikutustaitojen ja yhteistyön merkityksestä, muun muassa laaja-alaisen osaamisen tavoitteissa. Pedagogisten suuntausten laajassa kirjossa on yhteistoiminnallinen oppiminen (eng. collaborative learning) varteenotettava vaihtoehto näiden taitojen edistämiseksi perusopetuksessa, myöskin kieltenopetuksessa. Koska yhteistoiminnallisen oppimisen periaatteiden mukaisia aktiviteetteja on peruskouluissamme käytössä olevissa englannin kielen oppikirjoissa varsin niukasti, on tämä materiaalipaketti suunniteltu avuksi englannin opettajille, jotka haluavat soveltaa yhteistoiminnallisuutta omaan yläkoulun luokkahuoneeseensa.