Kultapinnan S(CH2)xN3-adsorbaattien laskennallinen värähdysdynamiikka ja 2DIR-spektroskopia molekyylidynamiikkamenetelmin - Korpelin, Ville (2018)
Tehtiin MD-simulaatiot kultapinnan siltapaikkoihin kahdella eri peitolla (1/3 ja 1/4) yksikerrokseksi asetetuille pitkä- ja lyhytketjuisille S(CH2)xN3-adsorbaateille (x = 2, 11). Kukin systeemi simuloitiin sekä tyhjiössä että vesiympäristössä. Simulaatioista määritettiin atsidiryhmien FFCF:t ja CLS:t odotusaikavälille t2 ∈ [0, 200] ps. Näihin sovitettiin multieksponentiaaliset funktiot ja havaittiin FFCF:n hitaiden komponenttien vastaavan CLS-komponentteja. Lisäksi tarkasteltiin mallia, joka esittää CLS:n ja FFCF:n välille suoraviivaisen yhteyden ja mahdollistaa Lorentzin ja Gaussin leveyksien määrittämisen. Malli todettiin hyvin toimivaksi simulaatioista saatujen tulosten tapauksessa.