Strateginen tiedeviestintä : tutkijoiden näkemyksiä tiedeviestinnän toteutumisesta - Ristimella, Kaisa (2018)
Budjettileikkausten myötä valtion yliopistoille osoittama rahoitus on vähentynyt, jolloin yliopistojen on hankittava rahoitusta itsenäisemmin. Rahoituksen hankkimiseksi yliopistojen maine on noussut keskiöön, jolloin tiedeviestinnästä on tullut strateginen väline hyvän maineen ylläpitämiseksi. Strategisuuden lisäksi viestinnältä vaaditaan myös dialogisuutta ja läpinäkyvyyttä, mutta näitä yhteisöviestinnän periaatteita on tutkittu tiedeviestinnän kontekstissa vähän.