Tietojärjestelmän onnistumisen arviointi loppukäyttäjien näkökulmasta : tapaustutkimus - Hytönen, Kirsi (2018)
Tietojärjestelmien merkitys on suuri nykypäivänä minkä tahansa organisaation toiminnassa. Yritysten ja organisaatioiden ollessa riippuvaisia tietojärjestelmistään, on niiden toimittava parhaalla mahdollisella tavalla ja oltava hyödyllisiä sekä koko organisaation, että loppukäyttäjän näkökulmasta. Tietojärjestelmän onnistumisen edellytyksiä on, että käyttäjät hyväksyvät uuden tietojärjestelmän ja ovat tyytyväisiä sen käyttöön. Kirjallisuudessa esiintyi paljon erilaisia tietojärjestelmän onnistumisen malleja ja mittareita, joista tärkeimpinä nousivat tietojärjestelmän onnistumismalli, teknologian hyväksyntämalli ja käyttäjätyytyväisyysmalli.