Digijohtajan rooli ja tietohallinto yrityksen strategiassa - Leinonen, Simo (2018)
Tämä kandidaatintutkielma käsittelee digijohtajan roolia, sekä tietohallinnon roolia ja asemaa yritysten strategiassa. Tutkielma on suoritettu kirjallisuuskatsauksena aihealueen tutkimuksiin. Tutkielman pääasiallisena tarkoituksena on käsitellä uutta yritysten johtoryhmissä havaittua digijohtajan ilmiötä, ja muodostaa päätelmä digijohtajan roolin tarpeellisuudesta. Tutkielmassa selvitetään ensin, mikä merkitys tietohallinnolla on yrityksen toimintaan ja strategiaan. Tämän jälkeen käsitellään siitä, miten tietohallinnon asema on muuttunut ajan mittaan yrityksissä. Lopuksi käsitellään tutkimuksen pääaihetta eli digijohtajan roolia. Digijohtajan roolin syntymisen syistä sekä sen tarpeellisuudesta muodostetaan johtopäätökset tutkimuskysymyksiin vastaamisen muodossa. Kirjallisuuskatsauksessa käsitellyn aineiston mukaan voidaan sanoa, että digijohtajan roolin perustaminen on tarpeellista tietyissä tilanteissa oleville yrityksille. Digijohtajan roolin perustamisen suurimmaksi syyksi tutkimusten perusteella osoittautui digitaalisen transformaation aiheuttaman muutoksen johtamisen tarve yrityksissä.