Hybridi- ja informaatiovaikuttaminen uhkakuvan tukena - Ukkola, Olli (2017)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, millaiseen hybridi- ja informaatiovaikuttamisen käsitteellistämiseen yksittäisessä suomalaisessa virkamiestekstissä on sitouduttu, ja mihin tällä sitoutumisella pyritään. Aineistonani käytän valtioneuvoston kanslian vuoden 2016 ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa. Esitän selonteon tavoitteellisena tekstinä, joka pyrkii hybridi- ja informaatiovaikuttamisen käsitteitä hyödyntämällä tukemaan narratiiviaan ja diskurssejaan omien suosituksiensa esittämiseksi tarpeellisina.