Halal-lihaa ja näkymätön kuolema : tekstintutkimus Suomessa vuonna 2016 julkaistuista teurastamiseen liittyvistä julkisista teksteistä - Ollila, Tiina (2018)
Eviran mukaan kuolleet eläimet ovat sivutuotteita. Kuolema on jokin piste, jossa eläimestä tulee tuote. Eläinten kohdalla kuoleman kontrollointi on yksi kriittisistä kuolemaan liittyvistä kysymyksistä, sillä ihmisten kanssa elävien eläinten kuolema on nykyään useimmiten ihmisen käsissä – lemmikin tai tuotantoeläimen luonnollinen kuolema on harvinainen. Eläimen kuolemaan liittyvät käytännöt ja käsitykset heijastavat sekä ihmisen ja eläimen suhteeseen että ihmisten kuolemaan liitettyjä kulttuurisia merkityksiä. Sanotaan, että kuolema on länsimaissa tabu. Mitäpä jos se onkin tarkemmin ottaen nimenomaan tuotantoeläimen kuolema, joka on yhteiskuntamme tabu ultimatum?