Hyvä asiakassuhde sosiaalihuollon työikäisten palveluissa : sosiaalityöntekijöiden kokemuksia hyvästä asiakassuhteesta - Nieminen, Pirjo (2017)
Tutkimuksen tehtävä on selvittää sosiaalihuollon työikäisten palveluissa työskentelevien sosiaalityöntekijöiden kokemuksia hyvästä asiakassuhteesta. Sosiaalityöntekijän ja asiakkaan välille muodostuu asiakassuhde ja tutkimuksen keskiössä on hyvään asiakassuhteeseen liittyvät elementit. Asiakassuhdetta tutkittaessa täytyy huomioida konteksti missä toimitaan. Toimintaympäristö ja sosiaalityöntekijän rooli ovat merkittävässä vaikutuksessa siihen, millainen asiakassuhteesta lopulta muodostuu. Tarkasteltavana on myös sosiaalihuoltolain (1301/2014) 42§:n omatyöntekijyyden vaikutus asiakassuhteeseen.