Puolison selviytymisstrategiat kumppanin käyttäessä alkoholia ongelmallisesti - Solehmainen-Haapanen, Ruut (2017)
Tutkimukseni tarkoituksena on selvittää puolison selviytymistä parisuhteessa, jossa kumppani juo ongelmallisesti alkoholia. Ongelmallinen alkoholinkäyttö määrittyy tutkimuksessani puolison kokemuksen mukaan. Tutkimusnäkökulmani on puolison selviytymisessä ja siinä käytettävistä strategioista. Selviytymisellä tarkoitetaan sitä, millaisia selviytymiskeinoja puoliso käyttää ja miten hän toimii riippuvuuden suhteen. Puolison näen toimijana, joka pyrkii kuormittavassa tilanteessa käyttämään erilaisia selviytymiskeinoja harkituksi, minkä vuoksi puhun selviytymisstrategioista. Siten tutkimukseni tavoitteena on tuottaa tietoa puolison selviytymisstrategioista.