Systemaattinen kirjallisuuskartoitus luovasta ohjelmoinnista opetuskontekstissa - Mononen, Niko (2018)
Luovuutta löytyy meistä jokaisesta ja luovuus on myös päätös, jonka jokainen meistä voi tehdä. Syksyllä 2016 Suomessa otettiin käyttöön uusi peruskoulun opetussuunnitelma, joka sisältää suunnitelmia hyödyntää ohjelmointia eri oppiaineissa. Myös yliopistoilta odotetaan yhä enemmän panostuksia luovuuden vaalimiseen ja edistämiseen tekniikan opiskelijoiden keskuudessa. Luovalla ohjelmoinnilla tarkoitetaan sitä, että ohjelmoinnin avulla pyritään ilmaiseman itseä taiteellisesti tai tuomaan esille ideoita. Luovan ohjelmoinnin hyödyntämistä opetuksessa käsittelevistä artikkeleista ei ole aiemmin tehty kartoitusta. Tämän tutkielman tavoitteena on systemaattisen kirjallisuuskartoituksen avulla kartoittaa millaisissa tutkimuksissa sekä foorumeilla ja minkälaisilla työkaluilla luovaa ohjelmointia opetuksen kontekstissa on tutkittu. Tutkimuksen tuloksista selviää, että luovaa ohjelmointia opetuskontekstissa käsittelevät julkaisut ovat enimmäkseen empiirisiä- ja kokemuksellisia tutkimuksia, ne leviävät laajasti eri tieteenaloille ja aihetta tutkitaan kaikenikäisten opetuksessa.