Current state and future perspectives of biochar applications in Finland - Salo, Esko (2018)
Kiinnostus biohiiltä kohtaan lisääntyy jatkuvasti, sillä biohiili tarjoaa taloudellisia ja ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja. Biohiiltä on tutkittu Suomessa noin kymmenen vuotta, mutta vasta viime aikoina sen taloudellinen kannattavuus on tunnistettu. Aikaisemmat biohiileen liittyvät tutkimukset ovat keskittyneet lähinnä pyrolyysiprosessiin, biohiilen ominaisuuksiin sekä biohiilen potentiaalisten käyttökohteiden tutkimiseen. Biohiilen markkinatilannetta ei ole vielä Suomessa tutkittu, lukuun ottamatta biohiilen käyttöä energiantuotannossa (biohiilen poltto), mikä on kuitenkin rajattu tästä tutkimuksesta. Tämän työn tarkoitus on tutkia biohiilen käytön nykyistä tilannetta ja sen tulevaisuuden näkymiä Suomessa, sekä tunnistaa tekijöitä jotka edesauttavat biohiilen käyttöönotossa. Lisäksi tarkoitus on tunnistaa haasteita ja mahdollisuuksia liittyen erilaisiin biohiilisovelluksiin.