"Meidän pitää muistaa ne arvot, joilla me tehdään se homma" : arvojen merkitys suomalaisessa pankkiorganisaatiossa - Hämäläinen, Suvi (2018)
Tämän tutkimuksen keskiössä ovat arvot ja niiden merkitys pankkiorganisaation johdolle sekä henkilöstölle. Tutkimuksen tehtävänä on ymmärtää sekä selittää sitä, miten arvot näyttäytyvät pankkiorganisaation käytännön toiminnassa. Tutkimuksella on kaksi tarkoitusta: löytää asioita ja tekijöitä, joita organisaation kolmeen arvoon liitetään sekä selvittää sitä, onko näiden asioiden ja tekijöiden suhteen havaittavissa eroa pankkiorganisaation eri organisaatiotasojen välillä. Teoreettinen viitekehys rakentuu kahden pääkäsitteen, arvon ja osuustoiminnan, määrittelyn varaan. Arvoja tarkastellaan yleisesti organisaatiotasolla sekä osana johtajuutta. Osuustoimintaan perehdytään muun muassa pankki- ja vakuutustoiminnan toimialoilla tehtyjen suomalaisten väitöstutkimusten pohjalta ja osuustoiminnan suhdetta arvoihin tarkastellaan kolmen aiemman osuustoiminnallisen arvotutkimuksen avulla.