Go for it! : English-speaking world in English textbooks - Heininen, Emma (2018)
Englanti tunnetaan maailmalla lingua francana, ja se on Suomessa myös usein ensimmäinen koulussa opetettava vieras kieli, nykyään ala-asteen toiselta luokalta lähtien. Aiempien tutkimusten mukaan oppikirjat tarjoavat pohjan opetukselle, ja näin ollen niiden sisältö määrää suurilta osin, mitä oppilaat oppivat tunneilla. Kulttuuri on myös tärkeä tekijä kielenopetuksessa, ja siksi tämän tutkimuksen aiheena on englanninkielisten maiden kulttuurien esiintyminen ala-asteen Go for it! -oppikirjoissa.