“I started reading even though I didn’t understand much”: The significance of reading and writing fanfiction in extra-curricular language learning - Toivakka, Justiina (2018)
Kouluajan ulkopuolella tapahtuu oppimista jatkuvasti, erityisesti englannin kielen suhteen. Lingua francana toimivalta englannin kieleltä on lähes mahdoton välttyä, koska se on osa monen jokapäiväistä elämää esimerkiksi eri medioiden kautta. Suurin osa tästä oppimisesta tapahtuu alitajuisesti, eikä henkilö tee tietoista valintaa oppia altistuessaan kielelle tavalla tai toisella.