Pelillisyys oppimisessa ja musiikinopetuksessa - Kettunen, Juho (2018)
Selvitän tutkielmassani miten pelillistä opetusta voi toteuttaa ja mitä vaikutuksia sillä on oppimiseen. Lisäksi etsin musiikinopetuksen saralta pelillisiä sovelluksia myös ilman digitaalisuutta. Käyn tutkielmassani läpi tutkimuksia ja teoksia niin psykologiaan, peleihin kuin pedagogiikkaan liittyen, jotta saan luotua aiheeseen riittävän laajan katsauksen. Oleellisiksi käsitteiksi nousivat muun muassa oppimisprosessi, sisäinen ja ulkoinen motivaatio, itseohjautuvuus, flow, leikki, leikillisyys, pelit, pelillisyys, pelillistäminen, musiikki ja musiikinopetus.