Nuorten, valkoisten ja hoikkien miesten musiikkia : esille pääsevien artistien monipuolisuus Ylen nuorisoradiokanavilla - Tallgrén, Helleka (2017)
Tutkielma käsittelee artistien esillepääsyä Ylen nuorisoradiokanavilla, YleX:llä ja X3M:illä. Tutkimuksella pyritään vastaamaan kolmeen tutkimuskysymykseen: 1) Millaiset artistit pääsevät esille Ylen nuorisoradiokanavien musiikkitarjonnassa? 2) Millaiset artistit ovat esillä kanavien internetetusivujen kuvamateriaaleissa ja miten heidät esitetään? 3) Onko tarkasteltavien kanavien välillä eroa erilaisten artistien esillepääsyssä? Esillepääsyä lähestytään McQuailin (1992) teorian esillepääsyn monipuolisuudesta avulla, ja artistien ulkomuotoa ja erilaisuutta intersektionaalisuuden teorian avulla. Tutkimuskohteeksi Ylen on valikoitunut sen julkisen palvelun tehtävien vuoksi, joita ovat mm. monipuolisen sisällön esittäminen ja kotimaisen musiikkikulttuurin tukeminen.