"Ronja rider och Steffan skejtar" : jämställdhet och framställningar av könen i Klick 7 och i Hallonbåt 1-2 - Sorajoki, Elisa (2017)
Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on selvittää, miten sukupuolet ovat edustettuina kahdessa ruotsin kielen oppikirjassa, Klick 7:ssä ja Hallonbåt 1–2:ssa. Tietoisuus sukupuolten välisestä tasa-arvosta on lisääntynyt yhteiskunnassa ja tässä tutkimuksessa pyritään selvittämään, onko se yhdessä opetussuunnitelmien muutosten kanssa vaikuttanut oppikirjojen sisältöön sukupuolten välisen tasa-arvon ja sukupuoliin liittetävien stereotypioiden osalta.