"She's been an exemplar of modern, fit and confident middle age" : representations of Michelle Obama in three English-language newspapers - Miettunen, Essi (2018)
Median vastuullinen tehtävä on luoda representaatioita eli kuvauksia yhteiskunnallisista ilmiöistä ja tapahtumista, jotka muovaavat käsitystämme maailmasta. Näin tehdessään se luo representaatioita myös ihmisistä. Nämä representaatiot ilmentävät erilaisia arvoja, asenteita ja ajattelutapoja. Yhdysvaltain ensimmäiset naiset edustavat maataan presidentin rinnalla ja ovat jatkuvan tarkkailun alaisina. Obamat olivat ensimmäinen afroamerikkalainen presidenttipari ja siksi erityisen mediahuomion kohteena. Michelle Obamaa sekä ylistettiin että kritisoitiin mediassa, sillä hän toimi poikkeuksellisen aktiivisesti politiikassa ja ilmaisi mielipiteensä avoimesti.