Älykotien liiketoimintamahdollisuudet - Leskinen, Juho (2018)
Älykodit ja niihin liittyvät teknologiat ja palvelut tulevat mullistamaan ihmis-ten asumista tulevien vuosikymmenien aikana. Tulevaisuudessa yhä useampi kodeista löytyvistä laitteista on yhteydessä internetiin ja kommunikoivat tois-tensa kanssa. Tämä kandidaatintutkielma on kirjallisuuskatsaus, jossa esitel-lään älykotien luomia mahdollisuuksia ja sen haasteita, sekä tarkastellaan sen vaikutuksia liiketoiminnan näkökulmasta. Tutkielman tarkoitus on havainnol-listaa älykotien teknologioita ja palveluita, niiden aiheuttamia muutoksia ko-deissa ja auttaa ymmärtämään niiden luomia mahdollisuuksia. Tarkoituksena on myös esittää nykytilanne, yhteiskunnan tarve älykodeille ja älykotien kehi-tystä hidastavat haasteet, sekä ratkaisuja näiden haasteiden selvittämiseen. Edellä mainittujen seikkojen pohjalta pohditaan älykotien ja niihin liittyvän liiketoiminnan tulevaisuuden näkymiä.